Advies over draadloos opladen

Omdat niet iedereen weet wat de voordelen van draadloos opladen zijn, hebben wij advies voor je! Met een draadloze oplader heb je geen kabels meer nodig om je smartphone op te laden. Hierdoor heb je ook nooit meer last van kabels die in de knoop zitten of opladers die kwijt zijn. Je smartphone opladen doe je door het toestel op de lader te leggen en het opladen begint daarmee vanzelf. Ultieme gebruiksvriendelijkheid dus! Omdat draadloos opladen de toekomst is, is de kans groot dat ook jij met jouw telefoon de draadloze wereld in stapt. Je moet hiervoor natuurlijk wel een smartphone hebben die draadloos opladen ondersteunt. Wil je weten of jouw smartphone ook draadloos kan opladen? Dan ben je hier op de juiste plek.

Hoe werkt draadloos opladen?

Draadloos opladen werkt via elektromagnetische spoelen die zich bevinden in je draadloze lader en in je smartphone. Wanneer deze spoelen dicht genoeg tegen elkaar zitten, gaat daarmee energie van de ene naar de andere spoel. Daardoor word jouw telefoon opgeladen. Om te weten of dit veilig verloopt worden draadloze opladers getest. Komen ze positief door de test, dan ontvangen ze een Qi certificering.  Alle opladers in ons assortiment hebben dat certificaat dan ook en zijn veilig. Maar met niet-geteste opladers, heb je bijvoorbeeld kans dat je je batterij beschadigt.

Hoe kan ik mijn smartphone draadloos opladen?

Niet alle smartphones ondersteunen draadloos opladen. Op dit moment zijn dat vooral de duurdere modellen, zoals iPhones vanaf iPhone 8, de Samsung S-serie vanaf de S7 en toptoestellen van OnePlus en Huawei bijvoorbeeld. Toch zijn er ook verrassend veel andere modellen die draadloos opladen ondersteunen. Omdat de technologie niet merkgebonden is, heb je dus niet per se een Samsung oplader nodig om Samsung toestellen op te laden. Ons advies is wel om eerst na te gaan of jouw toestel draadloos kan opladen. Vandaar dat we naast ons advies ook een lijst hebben opgesteld, zie hieronder!

Kan mijn smartphone draadloos opladen en wil ik dat?

Wil je je smartphone draadloos opladen, maar weet je niet of dat mogelijk is? Hieronder vind je een overzicht van welke smartphones draadloos opladen ondersteunen. Draadloos laden is de toekomst maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Ook zijn de opladers van de bekende merken vaak erg duur en moeten vaak worden vervangen. Maar ook dat probleem is opgelost met draadloos opladen omdat je met één oplader meerdere modellen kan opladen. Je kunt bijvoorbeeld zowel jouw iPhone als de Samsung van een vriend opladen met hetzelfde apparaat. Na het lezen van deze pagina vol advies weet jij vast en zeker welke lader bij jou past!

Apple

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone X

iPhone Xs

iPhone Xs Max

iPhone Xr

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone SE (2020)

Sony

Sony Xperia Z3V

Sony Xperia Z4V

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 Premium

Sony Xperia XZ3

Overig

Google Nexus 4

Google Nexus 5

Google Nexus 6

Google Pixel 3

Google Pixel 3 XL

Google Pixel 4

Google Pixel 4 XL

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate RS Porsche Design

Huawei P30 Pro

Huawei Mate 30

Huawei Mate 30 Pro

Huawei P40 Pro

LG G2

LG G3

LG G6 ¹

LG G6 Plus ¹

LG G7

LG G7 ThinQ

LG Lucid 2

LG Lucid 3

LG Optimus F5

LG Optimus G Pro

LG Optimus It L-05E

LG Spectrum 2

LG Vu 2

LG Vu 3

LG V30

LG V30 Plus

LG V40 ThinQ

LG V50 ThinQ

LG V60 ThinQ

Samsung

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 Active

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 Active

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 Active

Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20+

Samsung Galaxy S20 Ultra (5G)

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Leader 8

Samsung W2016